Siirry sisältöön

Pimmeyvven riivoomat

Olj' emäpimmee yösyvän, ja helekkarin äkänen myrsky eekun raevos ja männä paakauttelj' Savonmualla. Vuan yhteen mökkiin olj' kerrääntynä omaluatunen porukka. Ympärj' Suomee olj' suapunna paekalle kuka minnäinlaesta kulukijoo, olt' tiletanttiloita ja rohvessuureja, olj' ukkoja ja akkoja. Kaek olj' kuitennii jonniinlaesija ylj'luonnollisen tutkijoeta. Ja ne kaek oljt tullunna tutkimmaan, joskoon tuota löötys kummituksija tuolta Matilaesen mökistä. Nimittäen, niinkus Kusti kylillä osas kertoo, Matilaeset eevät levänneet raahassa. Aekanaan olj' Ierikka ja Hilima männeet asumaan talloon, johon nimismies ite olj' kymmenkunta vuotta takaperin ampunna Kolehmaisen noetaukon. Tämä Kolehmaenen olj' eläissään liikoo pelanna Tursaan ja vetehisten kanssa, eekä se nimismiehen luoti sitä mittään pyssäyttännä. Ee noetija nuin vuan tapeta. Matilaesija se alako heti kiusoomaan kuoltuvvaan, ja sae lopulta nekkiin itelleen, kuoleman kaatta.

Vuarallista sinne olj' Matilaesen mökkiin yökyllään männä, vuan vähäkös nämä ulukopaekkakuntalaeset kahot siitä välitti...

*

Ollaan syrjäisellä kartanolla savolaiskylässä. Talossa on kummitellut, ja omistajat ovat kuolleet. Sitä tutkimaan on tullut liuta tutkijoita eri puolilta. Sanotaan, että talossa kummitteli paha noita, joka piti peliään järven saatanan kanssa, ja että saman noidan kummitus murhasi isäntäväen. Nyt tutkijat ovat tulleet selvittämään kummitteleeko talossa todella, mutta joutuvatkin taistelemaan hengestään. Tutkijat huomaavat pian, että jokin riivaa heitä. Yksi toisensa jälkeen Kala-Kolehmainen kiroaa tutkijoita, niin että nämä lopulta muuttuvat kalaimmeisiksi. Ja kalaimmeiset tahtovat verta.

 

Laatineet M.J. Ryytty ja E. Voutilainen

Pelinjohtajana Viivi Junno